Синоптикът Петър Янков даде прогнозата за 24 май и идните дни.Очаква

...
Синоптикът Петър Янков даде прогнозата за 24 май и идните дни.Очаква
Коментари Харесай

Синоптик каза да носим ли чадъри на 24 май

Синоптикът Петър Янков даде прогнозата за 24 май и идните дни.

" Очаква ни динамично време - слънце преди обяд и бързото заоблачаване в следобедните часове, съпроводено със развиването на мощна купесто-дъждовна облачност и превалявания с грамотевици ", съобщи Янков за actualno.com.
-->
Събота и неделя ще захладнее, само че преваляванията ще бъдат по-малко.

На 24 и 25 май основно в западните и централните елементи на страната ще прегърмява, а на 26 май основно в източната част ще превалява.

ЕВРОПА

Влажни въздушни маси от север ще обгръщат България. През идващите дни в Балканските страни ще прегръмява и превалява като в центраните елементи от полуострова се чакат мощни гръмотевични стихии. Над континента по- интензивни дъждове се чакат по цялото Средиземноморие, в Балканските страни страни, в Източна Украйна. Интензивни дъждове с летен хактер се чакат над Италия.

Прогноза за 25.05.2023

Четвъртък – мощни гръмотевични стихии в западните и  източните региони. Минималните температури ще бъдат от плюс 15, до 10 градуса, по Черноморието до 15,16.

Предиобед облачността ще бъде раздрана, забележителна над централните региони. С заздравен дневен ход облаците ще се усилват. Следобед ще превалява и прегърмява, основно в западните и в източни региони има условия за мощни гръмотевични стихии и градушки.

Вятърът ще бъде слаб от изток-югоизток, скорости до 20/километра в час. По високите елементи на планините ще духат до умерени ветрове от североизток (скорости до 25 километра в час).

Максимални температури - от 22 до 27 градуса, по Черноморието до 22, 24.

ПЛАНИНИ

Над планините следобяд билата и върховете ще бъдат в облаци, с превалявания и гръмотевици над Рила, над Пирин и над Източна Стара планина, на височина над 2500 м дъжд и сняг. Вятърът по високите елементи, над 2200 метра ще бъде сдържан, от север, с пулсове до 30 километра в час.

ЧЕРНОМОРИЕ

Над Черноморието следобяд над цялото крайбрежие облачността ще бъде забележителна, с краткотрайни превалявания и прегръмявания. Вятърът ще бъде от североизток, сдържан, скорости до 25 километра в час. Максималните температури на въздуха ще бъдат от 22 до 24 градуса. Морската вода е с температура от 15 градуса по северното крайбрежие, до 16 градуса по южното. Вълнението: по северното крайбрежие едва, височина на вълните до 1.5 метра, по южното крайбрежие - височина на вълните до 2.5 метра.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР